Waarom richting hebben niet voldoende is

Maak werk van je Merk ondernemenLaatst was ik met 2 vriendinnen een dagje Londen in na een 3-daagse training. Lekker even de stad bekijken, even relaxen.

 

We hadden het goed voor elkaar dachten we. We hadden uitgezocht hoe we van het vliegveld in het centrum in moesten komen. We moesten gewoon met de trein en bij Banks er weer uit.

 

Toen we uit de Underground kwamen, zagen we de oude gebouwen die Londen kenmerken. En nu…?

 

Doelloos liepen we wat rond. Het begon te regenen, wat gaan we doen? We wisten het niet…

 

Dit deel van Londen zag er niet heel gezellig uit, de regen en de wind maakte het er niet beter op.

 

Ik vroeg een vriendin wat ze wilde doen: “ja, ik wil gewoon Londen zien!”

 

Daar ben je nu…. Ja, maar dit is niet wat ik wil…! Waar precies wil je in Londen naar toe? Trafalgar square? Bucking Ham Palace?

 

Beide keren ben je in Londen, maar is toch heel anders.

 

En dat is wat ik vaak ook zie bij ondernemers. Ze denken te weten wat ze willen. Zo ongeveer dan…

 

Vaak hebben we de richting wel helder, zoals meer klanten, meer geld of meer vrije tijd, maar je geen concreet punt. Hierdoor heb je niet duidelijk hoeveel ‘meer’ precies je wilt.

 

Wil je 1 euro meer verdienen of wil je 100.000 euro meer verdienen? Beide keren is het meer…

 

Als je een succesvol bedrijf wilt, dan is het van essentieel belang dat je precies weet waar je toe wilt. Dat je je punt op de kaart bepaald en weet hoe je er gaat komen.

 

Want anders heb je wel een richting, maar zul je niet tevreden zijn met het resultaat wat je hebt behaald. Je bent dan wel in Londen, maar misschien kom je in een achterbuurt terecht of ver uit het centrum, in plaats van hartje Londen.

 

Op het moment dat je precies weet waar je naar toe wilt, dan kun je vervolgens ook je plan bepalen.

 

Toen wij die dag in Londen eenmaal precies wisten waar we naar toe wilden én wisten waar we op dat moment stonden, konden we op de kaart kijken, hoe we daar moesten komen.

 

Om vervolgens een heerlijke dag te kunnen genieten in Londen!

 

 

Waar wil jij PRECIES naar toe? Deel het hier onder!  

2 Comments on “Waarom richting hebben niet voldoende is”

 1. Dag Jikkie,

  Ja, waar wil ik precies naar toe?

  Ik wil rust, focus en tevredenheid in mijn leven. Om dit te krijgen ben ik prive en in werk al enige tijd druk bezig.
  Prive – door goed voor mij en (in co-ouderschap) voor mijn kind te zorgen, te sporten en te genieten.
  Door mijn sociale netwerk aandacht te geven en leuke dingen te doen.

  Werk – ik zoek een baan als communicatiemedewerker of projectleider Events, op max. 1 uur reisafstand van Zwolle voor minimaal 12 tot max 32 uur. Waar ik mijn kennis en ervaring van 26 jaar werken in kan zetten; op gebied van regelen, organiseren events en communicatie. Sfeer en samenwerking met directe collega’s is voor mij belangrijk. En ik vind het fijn als er een maatschappelijke context is en een zekere mate van vrijheid in handelen en werken. Ik solliciteer op vacatures, heb leuk en inspirerende netwerkgesprekken en pitch mijn verhaal overal waar het nuttig zou kunnen zijn.

  Als ik een betaalde baan heb wil ik mijn droom verder uitwerken, nl een zorghotel opzetten voor demente ouderen!

  warme groet uit Zwolle,
  Irma

 2. Goedeavond Jikke!
  Graag introduceer ik mijzelf even: Ik ben Ruth Vries, moeder van jonge kinderen, 7 en 1.5 jaar oud. Ik werk sinds april weer 32uur binnen en reguliere baan na de geboorte van mijn jongste kind. Tot die tijd ontving ik een uitkering.
  Omdat ik me o.a. liet belemmeren tijdens de uitkering periode is het opzetten van mijn business niet van de grond gekomen en moest ik dus echt een reguliere baan aangaan om de kosten te kunnen dekken. Nu worstel ik met mijn energie na werktijd in de avond na 20:30u om mijn business er naast te gaan opzetten om mijn grote doelen alsnog te bereiken.
  Om mijn doelen te bereiken moet ik eerst persoonlijke doelen realiseren zoals groots durven dromen. Groots van mijzelf verwachten. Ik ben namelijk net als ieder ander, klein als een mosterdzaadje met die potentie van een machtig grote boom….Hoe deze te laten groeien en bloeien!?
  Mijn doel is uiteindelijk royaal financieel onafhankelijk te worden, te werken met wie. wanneer en waar ik wil. Om zelf mijn kinderen op te voeden als zij uit school komen. En om mensen met mijn middelen te kunnen helpen. Ik denk daarbij het eerst aan familie in west Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *