Gestart en dan? 3 Tips voor meer bekendheid

Jikkie Has Maak werk van je Merk gestart startenJe bent net gestart en hoe krijg je dan klanten? Ik kreeg een vraag van Iris, en zij stelde mij de volgende vraag;

 

“Hey Jikkie, ik heb een webshop met sportkleding onlangs geopend. Nu komen er bestelling binnen van vrienden en kennissen uit ons eigen netwerk maar allemaal via privéberichten. Ze willen toch graag contact met je, dat is prima. Hoe moet ik marketing technisch denken om een groter publiek te bereiken? (via netwerk gaat nu organisch en dat zal zeker groeien dus ik kan ook geduld hebben) maar wellicht kan jij mij ‘out of the box’ halen…”

 

Mooie vraag Iris en gefeliciteerd! Je bent ondernemer! Hoe nu verder?

 

In deze video geef ik je 3 tips om meer bekendheid te genereren als je net gestart bent.

Psstt.. Heb jij je al geabonneerd op mijn Youtube kanaal? Doe dat hier! 

Als je net gestart bent is het allerbelangrijkste om meer bekendheid te gaan genereren. Want jouw vrienden en familie weten jou al wel te vinden, maar nu moet de buitenwereld jou ook nog leren kennen!

 

Als ondernemer moet je nu zo snel mogelijk marketing goed leren kennen; want dit is waar je bedrijf mee staat of valt. Passie heb je al genoeg, nu is het tijd om je ondernemersvaardigheden te trainen!

 

Wat zou je kunnen doen? Als je net gestart bent dan is het creëren van bekendheid het meest belangrijke. Vrienden en kennissen kennen jou al wel, maar de rest van de wereld nog niet!

 

Hiervoor heb ik 3 tips, die zorgen voor meer bekendheid, denk hierbij ook out-of-the-box!

 

1.Zorg voor offline bekendheid bij je in de buurt! Ga lokaal de samenwerkingen aan met sportscholen, winkelketens, noem maar op!

 

2. Zorg dat je online goed vindbaar en zichtbaar bent! Zorg dat je hoog in google komt, dat je SEO goed is. Zorg ook dat je op Facebook goed zichtbaar bent, denk bijvoorbeeld aan Facebook-advertenties.

 

3. Zet je huidige netwerk in! Vraag aan vrienden en bekenden om je te helpen, vraag degene die bij je gekocht hebben om een testimonial en laat die zien op Facebook, je website, noem maar op! Zij die al bij je gekocht hebben, zijn al fan van je; vraag hun dus gerust om hulp, verwijzingen en testimonials!

 

Kortom, ben je net gestart, zorg dan dat je een meester wordt in marketing en werk dan als eerst aan je marketing.

 

Welke tip heb jij nog meer voor meer bekendheid? Wat heb jij ingezet wat ontzettend goed werkte? Deel het hieronder! Want jouw verhaal is weer inspiratie voor anderen! 

1 Comments on “Gestart en dan? 3 Tips voor meer bekendheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *