Als het spannend wordt, moet je gas geven

Als ondernemer kan het af en toe best spannend zijn.

Aan de ene kant kan dit enorm enerverend zijn: allemaal nieuwe dingen ontdekken, mensen spreken, uit je comfortzone komen, groeien, heerlijk toch?

Maar kan af en toe ook te spannend worden: kun je de rekeningen nog wel betalen, hoe ga je aan klanten komen? De spanning stijgt, net als de stress.

 

Spannende tijden, en ook ik heb ze gekend, en ken ze nog steeds. Ik kom wel steeds een level hoger (het lijkt wel een computerspel, alleen heb je nu één leven ;)), maar de spanning blijft. Meer investeren, een assistent die meer uren gaat maken, een nieuwe huisstijl, noem maar op.

Wat ik vaak zie is, is dat als het écht spannend (lees krap) gaat worden, dat we dan langzamer gaan. Je gaat even gas terug nemen, je wilt het overzicht houden, je wilt geen verkeerde keuzes meer maken, het moet nu wel goed gaan, het mag niet meer verkeerd gaan, noem maar op. Maar hierdoor beland je in de freeze-stand. Je bevriest als het ware.

Voor je gevoel heb je meer controle, maar de werkelijkheid is juist het tegenovergestelde: je verliest de controle.

Hoe ga je hier mee om? In onderstaande video geef ik hier een waardevolle tip, waardoor je weer gas kunt gaan geven, op naar het volgende level en keuze kunt maken als je lastige stappen moet zetten!

 

[video_player type=”youtube” youtube_remove_logo=”Y” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vd2F0Y2g/dj03ZWdNMnJWdDFMSQ==[/video_player]

 

Vergelijk het eens met een auto in stilstand. Die kun je ook echt niet verplaatsen. Dat kan alleen als de auto in beweging komt, als je daadwerkelijk van je parkeerplaats komt en de rem eraf haalt.

Ga gas geven en kom uit je comfortzone door nu eens echt die de lastige stappen te zetten.

 

Herken jij dit? Hoe ga jij met deze spanning om? Of wat ga jij nu anders doen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *