Ben jij bang om door de mand te vallen?

Bang om door de mand te vallen als ondernemer

Ben jij bang om door de mand te vallen? Bang dat anderen je niet goed genoeg vinden? Vind je van jezelf dat je alle antwoorden moet weten? Vind je het vreselijk als iemand twijfelt aan jouw kunnen? Mag je van jezelf geen fouten maken? Moet iedereen weten dat jij succesvol bent?

 

Zeker als je ondernemer bent draait het ineens om jou. En moet het allemaal wel professioneel overkomen…. En daar moet je natuurlijk eerst nog een vakopleiding voor volgen 😉

 

Wat hier achter zit is een bepaalde bewijsdrang: dat je goed genoeg bent, dat je er mag zijn.

 

Hierdoor leg je alle verantwoordelijkheid bij de ander neer en kun je jezelf behoorlijk klem mee zetten. Het zorgt voor een soort verkramptheid, waarbij je in alle macht probeert de controle vast te houden.

 

Carol Dweck heeft hier 30 jaar lang wetenschappelijk en baanbrekend onderzoek gedaan naar mindset en succesvol zijn.

 

Onderzoek wat veel verder gaat dan ‘kansen pakken’ en ‘risico’s durven nemen’. Dit ging over hoe je denkt, en de consequenties die dat heeft op jouw succes.

 

Als jij bang bent om door de mand te vallen, als je bang bent dat anderen je niet goed genoeg vinden, als je van jezelf vindt dat je altijd het antwoord moet weten en geen fouten mag maken, heb je last van een beperkende mindset.

 

Perfectionisme, bewijsdrang, angst om te falen, jaloezie, niet tegen kritiek kunnen, snel opgeven: het zijn allemaal kenmerken van een beperkende mindset.

 

In deze mindset ben je vooral bezig om NIET te verliezen.

 

Maar om door te breken naar het volgende level in je business, met meer klanten en meer vrije tijd is het van essentieel belang dat je een andere mindset aanleert.

 

Eentje die open staat voor groei, waarbij je mag blijven leren, waar kritiek welkom is, waarbij je niet meer jaloers naar andere ondernemers kijkt die verder zijn dan jij, onderzoekend en nieuwsgierig blijven. Eentje die openstaat om te WINNEN!

 

En ja, dat kun jij ook leren! Ons brein kan namelijk nieuwe verbindingen maken, dit is wat ze neuroplasticiteit noemen.

 

Ingewikkeld? Nee! Het valt zeker te leren als je weet waar je op moet letten. Het programma DURF: met LEF meer klanten aantrekken is hier speciaal opgericht.

 

Waardoor je met meer gemak weer aan (meer) acquisitie kunt gaan doen. Je niet meer bang bent om door de mand te vallen, en waarbij jij jezelf niet langer saboteert.

 

Klanten die werkten aan hun overtuigingen VERTIENVOUDIGDEN hun tarief of draaienden ineens hun beste maand sinds een half jaar.

 

Ben jij klaar met jezelf saboteren en jezelf te verstoppen? Is het voor jou hoog tijd om nu eens echt door te breken?

 

Doe dan mee aan DURF: met LEF meer klanten aantrekken. DURF is hét programma speciaal voor ZZP-ers zoals therapeuten, coaches en adviseurs die in 9 weken het avontuur aan willen gaan om hun belemmerende overtuigingen te overwinnen en zo hun bedrijf te laten groeien.

DURF afbeeldingHerkenbaar, niet herkenbaar? Vertel het mij hier onder!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *