Een moeilijk besluit….

Apple, Liefde, HartPoeh, wat een besluit zeg… Ik liep er al weken tegen aan de hikken, misschien zelfs al maanden.

 

Want ondanks dat ik al zo’n 9 a 10 deelnemers had heb ik besloten dat het 2-daagse event Met pit & passie niet doorgaat. Punt.

 

Ik had zo iets uit de kast kunnen trekken om 2 dagen toffe informatie te delen, geen enkel probleem, maar daar ging mijn hart niet sneller meer van kloppen, voelde ik.

 

Ik zat er eigenlijk al een tijd enorm tegen aan te hikken: wel deelnemers, normaliter vond ik het supertof om te doen, het zou passen binnen de structuur van mijn business, alles stond klaar, maar toch bleef het knagen…

 

Het moest anders… Waar kreeg ik weer energie van?

 

Toen ik eenmaal het besluit had genomen om het event (ondanks dat ik deelnemers had) te cancelen ontstond er een stilte om mij heen. Zo’n stilte waarvan je weet dat je het juiste besluit hebt genomen.

 

Het moest anders maar hoe? Ik besloot om weer te gaan spelen, het systeem los te laten en te voelen waar ik energie van kreeg.

 

Binnen een uur stond er fantastisch alternatief, waarbij de energie bleef stromen. Ik besloot een supertof en intiem 1-daags event te organiseren. Gericht op transformatie in plaats van informatie.

 

Met tijd voor bezinning, voor focus en prioriteiten stellen. Met minder deelnemers en meer impact en input van mij.

 

Ik vond het enorm spannend om de deelnemers te bellen en het nieuws te vertellen. Hoe zouden ze reageren?

 

De reacties die ik kreeg waren enorm positief! Ik heb één afmelding gekregen wegens privé redenen, de rest heeft enorm veel zin in om die dag aan de slag te gaan!

 

En ook uit mijn omgeving kwamen alleen maar positieve reacties.

 

In plaats van te stoppen, kwam de vraag: hoe dan wél?

 

Waarbij ik weer richting kreeg, door naar mijzelf te luisteren.

 

Dus, volg je gevoel en je passie. En vooral: durf keuzes te maken. Hoe spannend ook. En je doet het.

 

Wanneer heb jij een spannende keuze gemaakt die enorm goed uitpakte? Deel het hieronder.

3 Comments on “Een moeilijk besluit….”

 1. Vorig jaar is mij website en bedrijfsnaam gehackt van 1 van de 2 bedrijven die ik heb. Een vriendin zei direct tegen mij lekker mee stoppen en omdat ik les gaf en nog een ander bedrijf heb, stopte ik het weg. Afgelopen maand gestopt met lesgeven. Ik vond het echt leuk om te doen, maar organisatie waar ik voor les gaf daar wilde ik eigenlijk niet meer voor werken. Namen het o.a niet zo nauw met betalen ( vorig jaar mei voor het laatst en oktober dit jaar alles uitbetaald ). Ook moest ik in eigen tijd lesmateriaal schrijven, dus omgerekend hield ik er soms € 0,96 cent per uur aan over. Mijn dochter van 15 verdiend meer! Waanzin, en er viel een last van mijn schouder af toen ik stopte. Ik moest gaan nadenken wat ik nou echt wilde en waar mijn passie ligt. Wonderbaarlijk snel kwam alles naar boven, welke klanten geven mij energie en welke kosten mij energie. Ik hou van werken in projecten, dus een langdurige relatie met mijn klanten en heb besloten dat ik voor mijn schoonheidssalon alleen nog maar VIP pakketten ga aanbieden, deze ben ik nu aan het uitwerken. Ik heb een nieuwe naam en mijn logo wordt gemaakt, ook weet ik precies hoe mijn website er uit moet komen te zien. Voor mijn andere bedrijf (interieurstyling en binnenhuisarchitectuur) heb ik een online training geschreven, zo komt mijn lesmateriaal toch nog goed van pas! De les, luister goed naar je gevoel en hart!

 2. Ik heb z’on beetje dezelfde ervaring. Al 8 jaren geef ik interieurlessen voor een instituut en heb in mijn eigen tijd honderden uren gestoken het lesmateriaal te maken. Hierin heb ik vanuit mijn eigen passie invulling gegeven. Ik ben gespecialiseerd in wat ruimte en oa kleur met jouw welbevinden doen.
  Ik geef dus ook lessen vanuit de gevoelskant van wonen. Gelukkig kon ik mijn eigen gang gaan, maar het ging wringen. We moesten steeds meer binnen kaders gaan werken. Wat ik mijn cursisten leer is juist buiten hun kaders te gaan. Als er externe examens werden gedaan adviseerde ik steevast om maar niet te gek te doen en vooral dure merken te gebruiken, om de kans op slagen te vergroten. Iets wat haaks op mijn manier van werken staat. Steeds meer mensen wilden les van mij en zo werd ik gevraagd 3 avonden te vullen. Ik vind het super leuk om te doen, maar niet meer op deze manier. Ik heb bedankt en heb aangegeven te stoppen. Ik wil het op mijn eigen manier doen.

  Dus heb ik een unieke Interieur+ opleiding ontwikkelt die een laagje dieper gaat. Het is niet te vergelijken met welke opleiding dan ook. Je zult er ook persoonlijk van groeien. We zijn inmiddels gestart. In maart start waarschijnlijk een nieuwe groep.

  Het voelt zo licht dat ik die keuze heb gemaakt. 2016 is samen opgeteld 9 , het jaar van afronden en loslaten. 2017 is samen 1 een nieuwe start! Mooi om dan eerst je oude rommelige zaken afgerond te hebben zodat je vrij en met frisse energie nieuwe mogelijkheden kunt scheppen!

 3. Mijn spannende keuze was in het voorjaar. Eind februari werd ik gebeld door een uitzendbureau. Of ik weer terug wilde komen bij mijn laatste werkgever, de provincie. Ze hadden nogal wat uitval en langdurige zieken. Ze vroegen of ik voor 3 maanden in kon springen. Ik dacht prima. Vond het leuk om de oude collega’s te zien. Ze zouden ook op een nieuwe locatie zitten in de gerenoveerde toren.
  Ook wel weer lekker een tijdje andere mensen en praat om me heen. Het geld kon ik ook goed gebruiken om te sparen voor studies. Ondertussen ben ook sinds begin van het jaar bezig om mijn bedrijf op te starten. Om te kijken of dit haalbaar is, een reguliere baan naast een bedrijf. We zijn nu eenmaal niet piep en het blijft vanuit de bijstand een optie (niet voor mij, maar ja, in de bijstand heb je niet te kiezen). Dus ik dacht goed om zo uit te proberen. Wat extra geld en kijken of ik het volhoud naast het opzetten van een bedrijf.
  Nou dat viel dus allebei vies tegen. Het heeft me zelf geld gekost en ik was na 2 maanden zo moe, phoe lang niet meer zo meegemaakt. Maar volhouden ik had een afspraak gemaakt en zoals ik altijd doe kom ik mijn afspraken na. De achterstand was dan wel weggewerkt en er was weinig meer te doen op de afdeling. Ik had een contract tot het einde van de maand, dus volhouden.

  Na een weekend niet slapen werd ik ’s maandagochtend wakker. Iets wat ik nog nooit gedaan heb deed ik toen. Bellen op dat ik niet meer kom. Ik had er geen zin meer in. Kon het niet meer volhouden. Wow er viel een last van me af. Heb twee dagen geslapen. Daarna de bedroevende resultaten van de verdienste uitgerekend. Maar het was een hele moeilijke keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *