Wees niet zo streng voor jezelf

Jikkie Has - Maak werk van je Merk Mindset ondernemen Hoe blijf je gemotiveerd als ondernemer?

Hoe blijf je gemotiveerd als ondernemer?

Hoe blijf je gemotiveerd als ondernemer? Zeker als je passie hebt, ontzettend graag wilt, hard werkt en ook nog eens perfectionistisch bent, kun je momenten krijgen dat het wat minder tof is.

 

Je passie, je doorzettingsvermogen, je perfectionisme: ze hebben allemaal bij gedragen aan het punt waar je nu staat. Het zijn kwaliteiten die je zeker helpen, maar waar je ook in door kunt slaan.

 

“Je wilt alles goed doen je wilt vooral dat het goed gaat”.

 

En als dat een keer niet lukt, kun je flink teleurgesteld raken.

 

Is je lancering niet zo goed verlopen als je had gehoopt, heb je niet het aantal klanten dat je graag wilde, heb je minder deelnemers aan je webinar gekregen dan gehoopt, noem maar op.

 

Deze teleurstelling kan van invloed zijn op je zelfvertrouwen, je gaat piekeren: wat heb ik verkeerd gedaan, waarom lukt het mij niet?

 

In onderstaande video vertel ik je hoe je uit deze spiraal komt.

 

Kortom, wees niet zo streng voor jezelf! De enige die de lat zo hoog legt, ben jijzelf! Vier de stapjes die je wel hebt gezet en neem op zijn tijd even vrij: al is het maar een kopje koffie of thee op de bank (of lekker in het zonnetje).

 

Het zorgt er voor dat je even afstand kunt nemen, even uit de emotie kunt stappen, om vervolgens met nieuwe energie weer de volgende stap te zetten.

 

Ik vind het leuk iets van je te horen: ben jij ook (te) streng voor jezelf? Wat ga je nu anders doen? Laat het hieronder weten; jouw reactie is weer inspiratie voor andere ondernemers!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *