Wat doe jij als het spannend wordt met jouw bedrijf?

Maak werk van je Merk Jikkie HasWat doe jij op het moment dat het spannend wordt met jouw bedrijf? Op het moment dat het stagneert?

 

Je krijgt vaker een nee te horen, iedereen die je tegenkomt vindt dat je supergoeie dingen doet, maar kan jou –helaas pindakaas- niet betalen.

 

Wat ik vaak zie, is dat we dan juist voorzichtiger gaan worden. Even kijken waar we in gaan investeren, of gaan we lopen graven waar het mis gaat.

 

Langzamerhand kruipen we steeds dieper in onze schulp. Piekeren, twijfel, wanhoopt, het komt allemaal voorbij. 

 

Langzamerhand kom je tot stilstand. Vertwijfeld kijk je om je heen. Wat moet je nu doen?

 

Ik vind het heel jammer als dit gebeurt. Want als het spannend wordt, moet je juist gas geven!

 

Want zodra je remt, kun je niet meer (bij-)sturen.

 

Denk maar eens aan een auto: zodra je remt, kun je niet meer sturen. Bij een slipcursus leer je ook dat je nooit je rem in moet trappen als je de bocht uit dreigt te vliegen.

 

En zo is het ook met je business. Als het spannend wordt, moet je dus niet gaan remmen. Want als je remt, kun je niet meer (bij-)sturen.

 

Dus als het even tegenzit in je business: ga dan niet in je of achter je laptop kruipen, twijfelen of naar binnen keren: ga gas geven!

 

Hierdoor kom jij weer in the lead met jouw business.

 

Concreet betekent dit dus dat je actiever moet gaan worden. Mensen bellen, mailen, noem maar op.

 

Je moet juist nú proactief gaan worden. Gas geven dus!

 

En dat kan enorm spannend zijn. Want het is al zo spannend de situatie waar je in zit en hebben we vaak de neiging om het dan rustiger aan te gaan doen.

 

Ik zal je iets verklappen: je maakt het juist spannender door niets te doen. Je maakt het juist spannender door af te gaan remmen.

 

Dus loopt je business niet: juist dan is het een goed moment om te gaan bellen, jezelf te laten en in jezelf investeren. In een coach, iemand die de weg weet, die je bij de hand pakt en je meeneemt.

 

Vergelijk het met een rijinstructeur bij een slipcursus: die vertelt je precies wat je moet doen.

 

Zodat je het daarna zelf weer verder kunt.

 

Kortom: als het spannend wordt: geef gas, word zichtbaar, wacht niet langer af, maar trek die stoute schoenen aan en ga DOEN!

 

Herkenbaar: laat het hieronder weten!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *