De weg naar succes …

De weg naar succes ...

Hoe doen ze dat toch die ondernemers die zo succesvol zijn?

De weg naar succes lijkt wel een snelweg voor hen…Het lijkt hen allemaal enorm gemakkelijk af te gaan.

 

Klanten komen als vanzelf; ze komen als vliegen op de honing af. Iedereen zegt ja, ze hebben enorm veel lol, ze hebben bakken met vrije tijd, het leven lacht hen toe.

Hoe doen ze dat tóch?

Want jij…

Jijzelf loopt te ploeteren, je fantastische VIP-dag wil niemand kopen, je winstgevende webinars zitten niet vol. Je krijgt vooral ruim voldoende Nee’s op je aanbod en de telefoon laat alleen van zich horen door één of ander privé-nummer die jou een fantastisch aanbod wil doen. Jouw weg naar succes lijkt wel een slagveld af en toe…

Hoe DOEN die succesvolle ondernemers dat?

Wat er aan de hand is, is dat we vaak alléén de successen en het eindresultaat zien van hen. Zeker als je op social media zit, lijkt alles wel een paradijs; bright,shiny objects, alleen maar plezier.

En wat we vaak vergeten is dat zij ook hard hebben gewerkt, tegenslagen hebben gehad, nee’s hebben gekregen, twijfel en onzekerheid hebben gekend, noem maar op. Ook zij hebben hulp gehad, hulp gevraagd.

De weg naar succes is geplaveid met moeilijke momenten, weerstand, tegenslagen, beren op de weg; het is er allemaal. Zonder wrijving geen glans.

Vaak denken we dat de weg naar succes geplaveid is met successen, en soepele rit naar de top is. Nee, de weg naar de top is af en toe keihard buffelen, doorpakken, doorgaan, fouten maken, van je pad afraken, drempels over; het is er allemaal.

 

“De weg van falen en succes is namelijk dezelfde weg!”

 

Waar stop jij op jouw weg naar succes? Stopt jouw weg naar succes bij de eerste drempels of eindigt jouw weg naar succes pas bij de top?

 

De vraag is dan ook: hoe reageer je op tegenslag? Zie jij vooral een bevestiging dat dit je toch niet gaat lukken? Dat anderen beter zijn? Ga je bij de pakken neerzitten?

Kortom, maak jij van falen een persoonlijk iets?

 

Of zie je het als een gebeurtenis, als een test en een uitdaging? Gebruik je het om er een les uit te leren, te verbeteren, weer op te staan en weer door te gaan?

 

Je kunt het je persoonlijk aantrekken en je door falen laten ontmoedigen of je kunt het zien als een gebeurtenis en er van leren… het is aan jou!

 

Hoe is dat bij jou? Heb jij ook lastige momenten gekend? Hoe ben jij hier uit gekomen? Laat het mij hieronder weten!

One Comment on “De weg naar succes …”

  1. Alles is te leren, maak fouten, doorbreek angsten, verander spelregels als dat nodig is. Houdt focus!! (het allermoeilijkste) en hoe vaak je ook tegen de lamp loopt, leer ervan! Zijn er beren op de weg, ga de confrontatie aan, ook al is dat soms zeer onaangenaam. Jij wil iets met je bedrijf, dan zal ook jij de volledige verantwoordelijkheid moeten nemen en er 100% voor gaan. Succes ligt buiten je comfortzone, doorbreek dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *