Zijn er vaste regels voor succes?

Else mailde mij vorige week met de volgende vraag:

“Een van mijn beste vrienden heeft een zeer succesvolle makelaardij, die hij zelf heeft opgebouwd. Het is een eenmansbedrijf.

Hij heeft – gemeten naar de hedendaagse maatstaven – een afgrijselijke website, slecht time management en consistent kun je hem ook niet noemen. Maar hij heeft een prachtig netwerk dat hij heeft opgebouwd met zijn aimabele persoonlijkheid, en iedereen die hem kent gunt hem van harte de business.

Een goede kennis van mij heeft een coaching bedrijf. Zij is zo self-centered in haar pr uitingen dat ze mij af en toe grenzeloos irriteert.  Ze lult in haar e-mails altijd over wat zij wil, wat zij doet en hoe gelukkig zij daarmee is. Voor consistentie heeft zij een soort minachting; ze doet soms tijden niets aan haar naamsbekendheid en dan weer krijg je twee dingen achter elkaar. Ik vind haar een leuke meid, maar zou me nooit door haar laten coachen omdat ik weet dat zij oordeelt. Dat is nou iets dat een coach niet moet doen. Ook zij is behoorlijk succesvol met haar bedrijf.

Ik heb het idee dat er geen vaste regels zijn voor succes.

Je kunt alles doen volgens de juiste principes, en toch falen. Of gewoon maar een eind weg rommelen, volgens je eigen gevoel, en heel succesvol zijn.

Wat zijn jouw ideeën hierover?”

Groet,

Else

 

Inderdaad Else, je kunt alles doen volgens de principes en toch falen. Terwijl anderen er voor je gevoel met de pet er naar gooien en super succesvol zijn!

Enorm frustrerend kan dat zijn. Zijn er eigenlijk wel vaste regels voor succes?

In deze video hieronder vertel ik je waarom er wel of niet vaste regels zijn voor succes.

 

 

Kortom, de regels voor succes liggen dus veel meer op het vlak van persoonlijke vaardigheden dan op technisch vlak.

Terwijl in deze tijd iedereen roept dat het om de technische middelen draait.

Maar dan kan het dus gebeuren dat je alles doet volgens ‘de principes’ en toch falen.

“Succes gaat over jezelf en je bedrijf serieus nemen”

Doen wat bij je past, in jezelf geloven, je middelen kiezen en er volledig voor gaan, doorzetten en bij sturen; dat is waar het om draait.

Waarbij je niet streeft naar perfectie, maar naar vooruitgang!

Ik vind het tof iets van je te horen: zijn er volgens jou vaste regels voor succes? Laat het hieronder weten!

 

2 Comments on “Zijn er vaste regels voor succes?”

 1. Leuk hoor Jikkie, jouw filmpjes en enthousiaste mailtjes.

  Over succes, Ik ben (nog) niet heel succesvol. Hoewel ik al twee jaar ondernemer ben, heb ik nog steeds niet heel veel klanten. Ik ben communicatieadviseur en gespecialiseerd in heldere tekst op taalniveau B1. Dat is een taalniveau dat 95% van onze landgenoten makkelijk wegleest.
  Mijn doelgroep bestaat vooral uit gemeentes. Maar ik probeer ook bij verzekeringen en juristen binnen te komen. ER is alleen nogal veel concurrentie, en ik zie nog niet hoe ik mij daarin positief onderscheid. Behalve dan mijn tarieven, want ik ben nog maar een beginner (twee grote klanten gehad).

  Intussen word ik ook gevraagd om tekst voor websites te schrijven. Dat vind ik ook heel leuk, maar het is niet waar ik op doel. Toch wil ik daar nu wel op gaan richten, misschien heb ik daar meer succes,.

  Succes maar weer! En ik zie alweer uit naar jouw volgende bericht!

  Groetje,
  Karin

 2. Als toekomstige ondernemer heb ik nog weinig ervaring om te weten of er vaste regels zijn voor succes. Wel vind ik jouw manier van uitleg op de vraag van Els, zeer aannemelijk. Ik kan mij wel daarin vinden. Persoonlijke vaardigheden, durven en doen lijkt me goede regels om te komen richting succes.

  Hartelijke groet, Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *